Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB

It sedikit dan impian setinggi gunung Satu kereta menjadi saksi bagi semua peristiw Buku ini menceritakan sebuah kisah benar tentang dua pemuda melayu yang merantau pusing amerika dengan berbekalkan duit sedikit dan impian setinggi.

Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr  PDF/EPUB

❴EPUB❵ ✻ Travelog Mr Backpacker Author Badrul Hisham – Online-strattera-atomoxetine.info Buku ini menceritakan sebuah kisah benar tentang dua pemuda melayu yang merantau pusing amerika dengan berbekalkan duit sedikit dan impian setinggi gunung Satu kereta menjadi saksi bagi semua peristiw❴EPUB❵ ✻ Travelog Mr Backpacker Author Badrul Hisham – Online-strattera-atomoxetine.info Buku ini menceritakan sebuah kisah benar tentang dua pemuda melayu yang merantau pusing amerika dengan berbekalkan du.

Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr  PDF/EPUB

Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB .

travelog download backpacker free Travelog Mr free Travelog Mr Backpacker EpubIt sedikit dan impian setinggi gunung Satu kereta menjadi saksi bagi semua peristiw Buku ini menceritakan sebuah kisah benar tentang dua pemuda melayu yang merantau pusing amerika dengan berbekalkan duit sedikit dan impian setinggi.

10 thoughts on “Travelog Mr Backpacker

  1. Sharulnizam Mohamed Yusof Sharulnizam Mohamed Yusof says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubMengembara ke Amerika Tidak ada dalam senarai saya Tidak tahu kenapa walaupun banyak tarikan Mungkin saya meluat dengan sikap pimpinan mereka terus saya tidak ada kemahuan untuk ke sana Ya pertimbangan emosi Sikap manusia biasaMujur ada buku ini Seronok dapat mengembara tiga sahabat ini dari Barat ke Timur Amerika Pelbagai cabaran dan dugaan yang dihadapi sehingga saya sendiri kecut perut membacanya Mujur semuanya dipermudahkanBuku ini hanya mempunyai 202 halaman Halaman yang bergambar gambar yang jelas dan menarik lebih dari 20 mukasurat rasanya Puas melihat gambar gambar yang dikongsi Walaupun sama sahaja dengan yang ada di inter


  2. Sooraya Evans Sooraya Evans says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubSungguhpun kecewa dengan Advantura Pulang Ke Malaya saya memutuskan untuk memberi satu lagi peluang kepada Badrul Hisham Keputusan yang mengundang banyak kesalanPaling ketara aliran ayat sangat tak konsisten Penulis cenderung memulakan satu satu bab dengan gaya sastera tinggi Tiba tiba bertukar santai Tiba tiba muncul kembali ayat berbunga Pening kepala Cubaan humor pula banyak tidak menjadi Dude stop trying too hard“How much is to camp here?”“They didn’t afraid of anything” Ugh Termasuk dialog dialog watak orang putih English berteraburBidalan kurang variasi dan terlalu berulang Letih sampai ke tulang Mengantuk sampai ke tulang Sejuk pun sampai ke tulang Apatah lagi ayat ayat yang tak masuk akal seperti ‘satu tahun jagung aku tidak menyentuh kereta’ Atau ‘Namun dek kesejukan air yang melampau mungkin lain kali aku datang ke sini bersama isteri dan keluarga tercinta’WTF do all these even mean?Seperti buku terdahulu saya agak skeptikal terhadap tahap ke


  3. Nanadhoi Nanadhoi says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubDisebabkan buku ni jenis tak terlalu tebal so aku berjaya habiskan dalam masa beberapa jam Di permulaan cerita penulis ada menceritakan kisah beliau mencari travel partner untuk menyertai ekspidisi beliau ke Amerika Mula mula lagi aku dah macamwhy lah tak de orang yang nak join Kalau tanya aku aku nak join kot Once in a lifetimes experience Tambah tambah bila guna perbelanjaan yang sedikit Tapi mungkin juga kawan kawan beliau sedang struggle dengan status kewangan masing masing Mungkin Uniknya buku ni sebab penulis sentiasa buat aku rasa nak pergi tempat tempat yang dia mention Contoh Walmart HAHHA Muzium Udara Washington Disneyland Muzium NASA Taman Negara National Arches Bad Water Basin Carlsbad Caverns Grand Canyon Taman Negara Yosemite semua aku dah siap siap tulis as wishlist Selain tu banyak jugak momen momen suspens dalam ni nak pergi tandas pun kena hold on sampai habis chapter luls Contohnya kisah Bad sta


  4. Wan Siti Wan Siti says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker Epubbagus buku ni banyak membuka mindabole dah nak start baca lebih banyak travelog lepas ni


  5. Siti Norizan Siti Norizan says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubHari first sampai buku ni hari yg sama gak aku abis baca Tak igt la tarikh bila aku baca tuhahaha Pengalaman penulis mmg menarik


  6. Yusdi Yusdi says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubSedikit pandangan dan perkongsian aku tentang MerentasAmerikaTo be honest tajuk buku ini sendiri agak keterlaluan Aku tak pasti dari apa perkaitan 42 negara dan juga 'objektif' penulisan asal penulis dalam buku ini iaitu merentas USA Amerika tak ramai yang bercerita tentang pengalaman travel ke USA apatah lagi travel by land ke beberapa buah negeri dalam tempoh yang agak panjang Abaikan tentang tajuk cover depan apa yang aku boleh simpulkan ia sebuah penceritaan yang menarik Membawa pembaca untuk turut serta dalam ekspedisi perjalanan beliaupenulis Ditambah dengan peta perjalanan di setiap permulaan bab baru Memudahkan pembaca untuk turut serta dan tidak 'sesat' dalam perjalanan ini To be honest aku tak perlu google map untuk baca travelog inihahaDalam bercerita tentang pengalaman beliau bahagian yang buat aku 'goosebump' bila beliau di Houston Dalam tidak sedar ia membuka mata aku disebalik kemajuan dan


  7. athirah amri athirah amri says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker Epubcopy fr biasa kalau dah namanya travelog sudah tentu berkisarkan tentang catatan dan pengalaman seseorang tentang suatu tempat yang dia dah pergi So travelog ini memang fokus kepada catatan saudara Badrul tentang Amerika Dari awal dia dah cari partner dan mula menjelajah dari satu tempat ke tempat yang lainkalau aku boleh highlightkan tajuk yang membuatkan aku terbayang bayangkan keadaan suasana dan peristiwa di tempat tertentu seperti heavennya Air terjun Niagara yang merupakan air terjun kedua terbesar di dunia Seterusnya disneyland Florida yang m


  8. Norziati Norziati says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubTidak ramai backpacker atau pengembara yang mahu ke Amerika Syarikat Mungkin taboo atau rasa takut takut dengan apa yang dihidangkan di negara Uncle Sam Pertama kali saya membaca buku pengembaraan ke AS ialah Memoir Dua Dunia karya Anis Sabirin Buku ini merupakan catatan kehidupannya di AS sewaktu berhijrah di sana pada tahun 1960 an bekerja belajar dan berpindah randah dari satu tempat ke satu tempat Dari Memoir inilah saya mengenali Amerika lebih dekat sistem sosial politik dan ekonomi ketika itu yang masih berusaha menjadi tuan kepada negara negara lain di duniaBerbeza dengan Memoir Dua Dunia Merentas Amerika adalah rakaman perjalanan seorang mahasiswa semasa cuti musim panas Ini karya kedua Badrul Hisham selepas Advantura Pulang Ke Malayayang menyaksikan beliau berkayuh basikal dari Sheffield ke Malaysia Perjalanan panjang selama 25


  9. thewayfarer11 thewayfarer11 says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubMembaca buku ini bukanlah disebabkan negara yang tulis kerana Amerika bukanlah negara yang pernah termasuk dalam travel listku Bukan salah tempat dan orangnya mungkin pengaruh media yang lagi besar yang telah berjaya menampakkan sisi kurang enak Amerika kepada dunia Kenapa Amerika? that's the question that popped up in my mind when I first saw the book Dan persoalan yang perlu dirungkai itu menjadi asbab kenapa aku mula membaca buku iniOverall catatan travelog ini sangat santai dan pada masa yang sama berilmiah sebab banyak perkara tentang amerika yang diceritakan penulisPenulisan yang sangat details dan descr


  10. Ahmad Farid Ahmad Farid says:

    Travelog Mr Backpacker Epub ç Travelog Mr PDF/EPUB travelog download, backpacker free, Travelog Mr free, Travelog Mr Backpacker EpubSaya dah baca buku ‎Merentasamerika‬ niTerima kasih di atas buku percuma niBuku ni dihabiskan tak sampai sehari beberapa jam sebab ceritanya yang membuatkan kita ingin ta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *